Начин на приготвяне
Пилешките бутчета срязвам на две и ги поставям в тенджера с 3 чаши вода, за да поврят 10 минути. Изваждам ги и ги измивам с вода.
След това на дъска ги намазвам със сол, червен пипер и куркума - само отгоре. Поставям ги в тава и ги поливам съвсем леко с олио. Запичам ги за 15 минути.
През това време в тиган запържвам нарязания лук и когато стане прозрачен добавям ориза. След 1-2 минути изсипвам и граха.
Доливам от бульона на пилето 1 чаша, разбърквам и добавям черния пипер, доматеното пюре, сол и универсалната подправка. След това изсипвам и останалия бульон.
Към пилешкото месо изсипвам сместа от ориз, като внимавам да няма ориз
върху месото - иначе той прегаря.
Включвам на 180 градуса фурната и щом ястието заври изключвам фурната. Ястието се поднася след 10-15 минути, поръсено с магданоз.
Коментари