Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен Фасул с Гъби Шийтаке и Чесън

Зелен Фасул с Гъби Шийтаке и Чесън

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Зелен Фасул с Гъби Шийтаке и Чесън1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г пресен
  • зехтин - 2 с.л.
  • гъби шийтаке - 250 г
  • чесън - 2 пресовани скилидки
  • домати - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се зеленият фасул.

В дълбока тенджера се изсипва вода, която да е около 5 см. Оставя се да заври.

Поставя се уред за готвене на пара и в него се слага зеленият фасул. Готви се до омекване за около 4-5 мин. Изважда се и се покрива за да остане топъл.

Гъбите се почистват с влажна домакинска хартия. Не се мият под вода. Отстранява се пънчето, то е силно жилаво.

В тиган се загрява мазнината, добавят се гъбите шийтаке и се запържват, докато омекнат или до златисто.

Добавя се чесънът, доматите и солта и се оставя на умерен котлон за около 3-4 мин. Посолява се.

Зеленият фасул се гарнира с гъбите.

Зеленият Фасул с Гъби Шийтаке и Чесън е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: