Начин на приготвяне
Почиства се зеленият фасул.
В дълбока тенджера се изсипва вода, която да е около 5 см. Оставя се да заври.
Поставя се уред за готвене на пара и в него се слага зеленият фасул. Готви се до омекване за около 4-5 мин. Изважда се и се покрива за да остане топъл.
Гъбите се почистват с влажна домакинска хартия. Не се мият под вода. Отстранява се пънчето, то е силно жилаво.
В тиган се загрява мазнината, добавят се гъбите шийтаке и се запържват, докато омекнат или до златисто.
Добавя се чесънът, доматите и солта и се оставя на умерен котлон за около 3-4 мин. Посолява се.
Зеленият фасул се гарнира с гъбите.
Зеленият Фасул с Гъби Шийтаке и Чесън е много вкусен!