Телешко с Ориз и Домати

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5939114626
22/04/2018
"Признайте си без срам - колко телешко с ориз и домати планирате да изядете "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 244
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 700 г младо за готвене
  • ориз - 200 г
  • домати - 400 г от консерва, обелени и нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 голям
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 700 мл телешки
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Почистете и нарежете лука, чесъна и моркова на дребно.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете лука и чесъна за около 2 мин. Добавете месото и запържете до златисто за около 10 мин.

Овкусете с ригана и черен пипер и добавете бульона. Гответе до омекване на месото около 30-40 минути.

Добавете морковите и след около 5 минути добавете и доматите. Разбъркайте и добавете предварително измития ориз.

Оставете ястието на огъня докато оризът се сготви или около 40 мин. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар