Сърца от кренвирши с яйца

ЗорицаЗорица
Гуру
969
8k
4k
3k
6
24/04/2018
"Понякога романтиката може да бъде открита дори в едно скромно, на приготвено с любов ястие "
Приготвяне5 мин.
Готвене7 мин.
Общо12 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 848
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кренвирши - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
  • зелен лук - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кренвиршите се обелват и се разрязват на две по дължина, но без да се стига до края.

Всеки кренвирш се завива във формата на сърце и се забожда с клечка за зъби в долния край, където се събират краищата на сърцето.

Нагорещява се тиган с олио и кренвиршите се запържват за една минутка от всяка страна, като накрая се чуква по едно яйце във всеки от тях.

След като яйцето е готово, се изваждат в подходящи чинии. Ако желаете яйцето да се забули, поливайте го с горещата мазнина по време на пърженето с помощта на лъжица.

Поръсете със сол и черен пипер на вкус и гарнирайте със стръкчета зелен лук.

Добър апетит!

Кръгла иноксова форма за яйца и мини палачинки 10 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла иноксова форма за яйца и мини палачинки 10 cм
8.00 лв.
Виж ››

Кръглата форма за яйца ще позволи на въображението ви да се развихри при създаване на омлети и други ястия с яйца. Формата за яйца има удобна дръжка, с която лесно ще я поставите и в загрят тиган.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислава Вълкова
Правила съм кремвирши по този начин, вече няколко пъти. Малко е рисковано да се оформят като сърце с клечка, поради риска от разполовяване на долната част на сърцето.. Трябва си внимание в този случай. Иначе рецептата е добра.
0
0