Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се режат на едри парчета.
Зеленчуците се почистват и се режат на едро. Запържват се в малко олио в дълбока тенджера до омекване, след което се заливат с малко вода и се оставят да омекнат още.
Добавят се картофите и се долива вода, колкото да ги покрие. Подправя се с подправките и супата се готви, докато се сварят зеленчуците.
През това време хлябът се нарязва на малки кубчета и се поставя в тавичка, намазана с олио. Капва се още малко олио, слагат се подправките и всичко се обърква добре.
Крутоните се пекат в загрята на 200 градуса фурна за 7-8 минути, като се разбъркват от време на време.
Когато супата е готова, се оставя да изстине и се пасира. В чиния се слага от супата, слагат се няколко крутончета и се поръсва с наситнения зелен лук.
Добър апетит!