Торта Фифи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Торта Фифи1 / 2
17/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"Ние се справихме с тортата - ще се справите и вие. Не се колебайте, запишете рецептата и започвайте. И да не забравите да публикувате снимки на вкусния резултат"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • какао - 1/2 ч.ч. натурално
  • вода - 3/4 ч.ч. топла, може и кафе
  • яйца - 6 големи
  • захар - около 300 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.(280 г)
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за белия крем
  • сладкарски крем - 1 пакет крем на прах ванилия за торти
  • сметана - 250 мл
  • масло - 120 г меко
  • за шоколадовия ганаш
  • сметана - 150 мл течна сладкарска
  • шоколад - 150 - 200 г
  • масло - около 60 г
  • какао - 1 с.л.
  • за украса
  • арония - 2/3 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • малини - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете какаото в топлата вода. Разбийте белтъците на яйцата на сняг заедно с 1/2 от захарта.

Отделно разбийте жълтъците с останалата захар, олиото, пресятото с бакпулвера брашно и поизстиналото какао. Към тази смес разбъркайте внимателно белтъците.

Сипете сместа в тава с хартия за печене и заравнете. Сложете блата да се изпече в предварително загряна на 180 градуса фурна до суха клечка.

Оставете блата да изстине и го разрежете на 3-4 отделни блата внимателно.

Разбийте инстантния крем за торта според указанията на опаковката, като при нужда се добавя и прясно мляко. Отделно разбийте сметаната и отделно мекото масло. Към маслото добавяйте постепенно крема и сметаната и разбъркайте постепенно до хомогенност.

За ганаша загрейте сметаната и разбъркайте в нея натрошения шоколад, маслото и какаото. Бъркайте до хомогенност и оставете леко да изстине.

Блатовете се напояват леко със сок от компот, слепват се с белия крем, като върху крема се добавят и по малко малини. Отгоре тортата се намазва с крем отвсякъде.

Излива се вече охладения шоколадов крем, който все още трябва да е течен. Оставете го да се разтече произволно, защото така тортата придобива мн. хубав вид.

В средата на тортата се слагат загряните за кратко заедно арония и захар, с около тях малко малини. По периферията на тортата се шприцоват розички от останалия крем с помощта на шприц. Върху всяка розичка се слага по малинка.

Тортата се оставя на хладно за 1 нощ преди да се поднесе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

женет
женет
НА вкус хубава
03.01.2014 10:26
1