Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пържен Дроб (Тава Джигер) по Одрински

Пържен Дроб (Тава Джигер) по Одрински

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пържен Дроб (Тава Джигер) по Одрински
Снимка: Зори
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Сервира се Тава Джигер със свежа салата от домати, печени чушки и гарниран с люти чушлета"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 1 кг (агнешки или телешки)
  • брашно - 1 ч.ч. за овалване
  • царевично - 1 ч.ч. за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черният дроб се изчиства много добре от ципите и жилите, нарязва се по дължина на много тънки ивици.

В купа се смесват двата вида брашно. Добавя се сол и черен пипер на вкус.

Дробът се отцежда и се овалва хубаво в брашното от всички страни и след това се слага се в гевгир и излишното брашно се изтупва.

Загрява се обилно количество олио в по-дълбок тиган и се изпържва до готовност.

Готовият пържен дроб се отцежда върху кухненска хартия.

Сервира се Тава Джигер със свежа салата от домати, печени чушки и гарниран с люти чушлета.

Да ви е сладко с този пържен дроб по Одрински!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
41
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Дробът като се нареже се кисне със сода бикарбонат и вода около 2-3 часа.Измива се добре и се кисне 2ч.в прясно мляко.Подсушава се и се пържи .Става крехък и вкусен
14.11.2022 11:19
9
3
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Уникален
17.04.2022 19:24
2