Задушен телешки език с гъби и масло

marcheva14marcheva14Мастър Шеф91171056451
26/04/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 010
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият език се сварява в обикновена тенджера за около 2 до 3 часа или до готовност.

В тенджера под налягане се поставя почистения език с даф. лист, бахар и сол. Сварява се за около 40 мин. Изважда се, охлажда се, обелва се и се нарязва на порции.

Гъбите се нарязват на филийки.

Лукът и морковите се нарязват на ситно и се задушават в 30 г масло до омекване или докато придобият лек златист цвят. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Добавят се гъбите, останалото масло, разбърква се и се готви за няколко минути до омекване, залива се с 180 мл прецеден тел. бульон, захлупва се и се готви, докато се редуцира течността.

Прибавя се нарязаният телешки език на порции, задушава за още 10 мин на тих огън да къкри.

По избор ястието може да се обогати с 1 чаша (100 мл) сметана. Разбърква се.

Гарнитура - бял оризподобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар