Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Кашник със Спанак

Кашник със Спанак

Кашник със Спанак
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Рецепта за вкусен кашник от времето, когато всичко беше по-хубаво и по-вкусно"

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 300 - 350 г смесено с бяло
  • суха мая - 2 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • сирене - 100 г натрошено
  • спанак - 2 шепи
  • вода - 100 мл
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода се разбърква маята и оставяме да бухне. Сипва се в купа, добавяме олио, сол на вкус, натрошено сирене, ситно нарязан спанак и разбити яйца.

Добавя се ръжено брашно и всичко се разбърква на средно гъста каша, без да се меси.

При нужда се добавя още вода или брашно, за да се получи нужната гъстота. В тавичка върху хартия за печене сипваме кашата и оставяме 20 -30 минути на топло.

После се поръсва с голяма щипка микс от семена и печем в загрята фурна 180°C около 30-35 минути, докато забита клечка излезе суха.

Изважда се и леко охладен се чупи на парчета.

Вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: