Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патладжани с домати по македонски

Патладжани с домати по македонски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Патладжани с домати по македонски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Знаете какво казват комишиите - що е маке, все е вкусно"

Необходими Продукти

  • патладжани - 600 г
  • домати - 150 г
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • брашно - 25 г
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените патладжани се разрязват по дължина на парчета с дебелина 1 см, посоляват се обилно и се оставят да престоят на 20 минути в наклонен съд.

След това се измиват и подсушават. Овалват се в брашно и се изпържват в сгорещено олио. След това в същата мазнина добавете почистените и ситно нарязани или настъргани домати.

Оставете да поври за 10 минути и добавете патладжаните. Овкусете със ситно нарязания магданоз, счукания чесън, смлян черен пипер и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илиана
Илиана
Това е много вкусно ядене. Само не разбрах кое му е македонското. У дома го правим от поколения, а не сме македонци.
10.08.2013 20:35
1
1
Покажи всички подкоментари