Агнешко с лапад и картофи

25/04/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132914820996
"Най-вкусното пролетно агнешко - когато агънцетата са млади, а лападът - съвсем пресен "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо428
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • картофа - 2 - 3 бр.
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • лапад - 100 - 150 г
  • агнешко месо - 2 кг
  • лук - 2 бр.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лапада, отделяме средната част и нарязваме на малки парчета.

Картофите обелваме и нарязваме на големи кубчета.

В дълбока тенджера поставяме лапада, нарязаните картофи, ориза и агнешкото месо отгоре.

Към тях добавяме нарязания на дребно лук, олио и подправките - сол, черен и червен пипер на вкус. Наливаме водичка и разбъркваме.

Всичко това покриваме с фолио и поставяме във фурната.

Печем до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар