Панирани чеснови гъби

26/04/2018
"Това страхотно бирено мезе няма да се изяде само, затова грабвайте по една бира и идвайте "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 194
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете пънчетата на гъбите, те няма да ви трябват. За да не ги изхвърляте, с тях може да приготвите гъбена супа.

Почистете капачетата от гъбите и леко ги посолете.

Към мекото масло добавете ситно нарязан магданоз, пресован чесън и разбъркайте. С тази смес напълнете всяка гъба.

Вземете две и ги слепете с отвора на вътре, след което ги прихванете с клечка за зъби. Потопете всяко малко шишче в разбито яйце и оваляйте в галета.

Изпържете в загрято олио от всички страни до златист цвят.

P.S.Тази плънка е за овкусяване на гъбите и маслото при пърженето изтича. Ако искате гъби с плънка, може да замените продуктите по ваш вкус.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар