Печено коледно прасенце

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено коледно прасенце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Вегетарианците и веганите да си затворят очите. Всички останали - отпусната си, помете аромата и се опитайте да си представите вкуса на препечената кожичка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 прасенце
  • сол
  • черен пипер
  • кисело зеле
  • лук - 1 глава
  • масло
  • сланина - или нарязана шунка
  • картофи - пържени за гарнитура
  • ябълки - 1 червена или лимон
  • хрян - настърган
  • магданоз - стръкчета за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито прасенце хубаво натъркайте със сол и черен пипер.

Ситно нарязаното кисело зеле изпържете със скълцания лук и масло. Към зелето добавете парченца сланина или шунка.

Хубаво се препържва всичко заедно и се овкусява със сол и черен пипер.

Прасенцето се пълни и се зашива. Намазва се отвън с мазнина и се пече до готовност в умерена фурна.

При сервиране в устата на пълненото коледно прасенце се слага една червена ябълка или лимон.

Украсява се с настърган хрян и клонки магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: