Начин на приготвяне
Измийте добре картофите. Сложете ги в дълбока купа с топла вода. Затворете със стреч фолио добре да няма въздух. Сложете ги в микровълновата и варете до готовност (моите станаха за 10 минути).
Извадете ги и махнете внимателно фолиото. Подредете ги в тавичка за печене. Посолете, поръсете с черен пипер, малко зехтин и начупете/накъсайте розмарина.
Сложете по едно парче масло върху всеки картоф. Изпечете във фурната на 200°C до приятен златист загар.
Извадете и докато са още топли, направете по два разреза във форма на Х. Хванете краищата с двата пръста и сплескайте горната част като розички.
Поднесете печените картофи с бучка масло, а също така може да сложете по 1 ч.л. заквасена сметана вътре в розичката на картофа.
Картофите на Джейми са много вкусни и лесни.