Картофите на Джейми

Картофите на Джейми
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Който не е чувал за картофките на Джейми, само той не е е влюбил в тях"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • пресен розмарин
  • масло
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите. Сложете ги в дълбока купа с топла вода. Затворете със стреч фолио добре да няма въздух. Сложете ги в микровълновата и варете до готовност (моите станаха за 10 минути).

Извадете ги и махнете внимателно фолиото. Подредете ги в тавичка за печене. Посолете, поръсете с черен пипер, малко зехтин и начупете/накъсайте розмарина.

Сложете по едно парче масло върху всеки картоф. Изпечете във фурната на 200°C до приятен златист загар.

Извадете и докато са още топли, направете по два разреза във форма на Х. Хванете краищата с двата пръста и сплескайте горната част като розички.

Поднесете печените картофи с бучка масло, а също така може да сложете по 1 ч.л. заквасена сметана вътре в розичката на картофа.

Картофите на Джейми са много вкусни и лесни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: