Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панираната риба на Джейми

Панираната риба на Джейми

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Панираната риба на Джейми
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
11/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Вкусна рибка си сгответе и с настроение си я хапнете"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бр. филе
  • брашно - 120 г
  • бира - 150 мл тъмна
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за овалване
  • брашно - 3 с.л.
  • за пържене
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от кожата и кости. Нарежете го на еднакви по размер парчета и го посолете хубаво. Оставете го за 30 минути със солта, тя ще изтегли влагата и няма да позволи на панировката да се скашка.

Направете панировката, като в купа сложите брашното, бирата и бакпулвера. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте до еднородна смес. Подсушете с домакинска хартия рибните филета и всяко оваляйте в брашно от двете страни.

Изтръскайте излишното брашно и потопете парчетата в панировката. Изцедете внимателно и сложете в загрята мазнина на маслена баня да се изпържат, като всяко парче първо леко потапяте в мазнината и пускате, така че то плавно да се изплъзне от ръцете ви. Пържете рибните филета за няколко минути до златиста коричка. Извадете и изцедете от мазнината върху домакинска хартия.

Поднесете рибата с лимон и пържени картофки. Рецептата е адаптирана от предаване на Джейми Оливър. Може да използвате панировката за всяка бяла риба-треска, хек, мерлуза, акула.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: