Свински врат по бохемски

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
995
8k
3k
3k
1
30/04/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 664
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скилидите чесън се разполовяват, морковите и киселите краставички се нарязват на едри парчета. Месото се обезкостява. Правят се прорези и се поставят парчетата зеленчуци. Поставя се в тава и се залива със соев сос, който се втрива добре с ръце и по същия начин се втрива горчицата.

Подправките се смесват в купичка, разбъркват се и след това се втриват по повърхността на месото. Изсипва се бирата, като леко се минава отгоре през месото. Тавата се покрива с AL фолио.

Пече се на 180-190 градуса за около 2-2 1/2 часа.

Половин час, преди да се извади от фурната, тавата се изважда и се отцежда сосът, прецежда се и се връща обратно в тавата. Около месото се подреждат доматите, нарязани на шайби, лук на по-големи парчета и праз лук, нарязан на едро в диагонал.

Връща се отново във фурната за още 30 мин без фолиото.

След като е готово ястие, се изважда от фурната, охлажда се и се нарязва на филии.

Пасират се зеленчуците до гладък сос, отново се затоплят и се заливат парчетата месо.

Професионален трион за рязане на месо 40cm
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален трион за рязане на месо 40cm
47.80 лв.
Виж ››

Ако обичате месни ястия, вероятно често приготвяте такива у дома. Още по-лесно ще ви е с професионален нож за рязане не месо. Остър, удобен за употреба, практичен. С нож за месо в ръка готвенето е фасулска работа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар