Постна Северняшка Лютика

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
13/06/2018
"Автентичен вкус от Северняшкия край, където, всички знаем, приготвят най-вкусните лютики "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 132
  • Преглеждания за месеца1460
  • Преглеждания за седмицата821
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Чушките и патладжанът се изпичат и слагат се в тенджера с капак, за да се задушат. Задушени, те по-лесно се обелват.

Доматите се слагат в тенджерка с вряща вода за 1-2 минути.

След това зеленчуците се обелват, нарязват на дребно и с помощта на чукало се счукват заедно с чесъна и магданоза.

Аз разполагах с пресен чесън и сложих два стръка.

Със счукването не трябва да се прекалява за да не стане всичко на каша.

Накрая лютиката се овкусява с олио и сол на вкус.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Страхотна!
1
0