Овча Саздърма

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
725
6k
2k
2k
7
30/04/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене110 мин.
Общо115 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 049
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овче месо - 2 кг
  • сол - 40 г
  • черен пипер - 10 г на зърна
  • бахар - 10 г на зърна
  • дафинов лист - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива, нарязва на парчета и заедно с костите се слага в тенджера под налягане. Без да се захлупва тенджерата, се слага на котлона и след като заври, се сменя водата.

След завиране се сменя и втората вода. Така саздърмата ще стане по-бяла. Третата вода трябва да покрива месото поне един пръст.

Слагат се солта и подправките, след което тенджерата се затваря. Щом започне да излиза пара от клапана, температурата на котлона се намалява -

например от 6 степени на 2.

Тенджерата се оставя да къкри така около час и половина. Готовото месо се изважда, обезкостява и нарязва на парченца.

Когато бульонът се охлади, отгоре се отделя лой. Тя се изгребва, слага се в друга тенджера и се загрява.

В загрятата мазнина се слага нарязаното месо и се пържи около 5 минути.

Тенджерата се отстранява от котлона и докато месото изстива, се разбърква периодично.

След като се охлади, се разпределя в найлонови пликове и поставя в хладилник поне за 12 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар