Начин на приготвяне
Месото се измива, нарязва на парчета и заедно с костите се слага в тенджера под налягане. Без да се захлупва тенджерата, се слага на котлона и след като заври, се сменя водата.
След завиране се сменя и втората вода. Така саздърмата ще стане по-бяла. Третата вода трябва да покрива месото поне един пръст.
Слагат се солта и подправките, след което тенджерата се затваря. Щом започне да излиза пара от клапана, температурата на котлона се намалява -
например от 6 степени на 2.
Тенджерата се оставя да къкри така около час и половина. Готовото месо се изважда, обезкостява и нарязва на парченца.
Когато бульонът се охлади, отгоре се отделя лой. Тя се изгребва, слага се в друга тенджера и се загрява.
В загрятата мазнина се слага нарязаното месо и се пържи около 5 минути.
Тенджерата се отстранява от котлона и докато месото изстива, се разбърква периодично.
След като се охлади, се разпределя в найлонови пликове и поставя в хладилник поне за 12 часа.