Зеленчуков Пастет с Авокадо и Чесън

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
259
1166
1
30/04/2018
"Перфектното предястие - ароматно и лесно за приготвяне "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 617
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • авокадо - 1 бр.
  • червени пиперки - 1/3 бр.
  • тиквички - 1/3бр., малка
  • чери домати - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • пресен чесън - 1 стрък, бялата част
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • сусамов тахан - 1 ч.л.
  • тиквени семки - 40 г
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме меко авокадо и го блендираме със сметаната, майонезата, жълтъка, тахана, сусамовото олио и лимоновия сок.

Овкусяваме със сол и черен пипер.

Тиквените семки запичаме леко в сух тефлонов тиган. Разполовяваме домата и отстраняваме семенната част.

В купа нарязваме на много ситни зарчета тиквичката, пиперката, белтъка от твърдо свареното яйце и чери домата.

Прибавяме и ситно нарязания стрък от чесъна.

Към зеленчуците прибавяме авокадовата млечна паста и тиквените семки. Разбъркваме добре всички съставки.

Поднасяме добре охладен върху филийка пълнозърнест хляб.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар