Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пиле с вино, гъби и арпаджик

Пиле с вино, гъби и арпаджик

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пиле с вино, гъби и арпаджик
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Приготвили сме уникално пиле с вино, гъби и арпаджик - не каним, само се хвалим"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • арпаджик - 200 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • гъби - 500 г мариновани
  • картофи - 2 бр.
  • олио - 30 мл
  • масло - 60 г
  • бяло вино - 500 мл
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, измийте и подсушете.

Обелете и нарежете лука на едро, обелете арпаджика, обелете картофите и нарежете на едри кубчета, обелете и нарежете скилидките чесън на филийки.

Всичко това запържете в тава с нагрятото олио и разтопено масло за 5 минути, накрая добавете зеленчуковата подправка, разбъркайте и премахнете зеленчука от тавата.

В същата мазнина запържете пилешките порции от всички страни до златисто кафяво.

Добавете зеленчуците, мащерката, дафиновите листа, налейте виното и поръсете с черен пипер и сол на вкус.

Оставете ястието да заври и поставете в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава гозба стана!
20.05.2024 20:18