Домашна саздърма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Домашна саздърма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
"Не знаете какво наистина значи вкусна саздърма, докато не опитате домашна саздърма"

Необходими Продукти

  • свинско месо - месо с кокали, стави, език, бузи и каквото желаете
  • сол - на вкус
  • дафинов лист
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За домашната създърма може да използвате месо по избор, но е важно да се вари с кокали и стави, които са източник на желатин.

Слагате местото да се вари в тенджера под налягане, докато започне лесно да се отделя от кокалите и е напълно сварено.

В обикновена тенджера варенето отнема около 2 часа, като щом заври, се отпенва. Месото трябва да е покрито с вода през цялото време.

Щом е готово, свинското месо се вади и се нарязва дребно. Поставя се в подходяща форма, като се овкусява със сол и черен пипер и се залива с малко от бульона.

Домашната създърма се оставя на хладно за няколко часа, за да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
59
44
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това е пача , аз я правя всяка зима но с чесан
29.11.2024 15:03
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Това не е саздърма, това е просто варено месо
24.11.2022 17:11
5
1
Анонимен
Анонимен
Като незнаеш как се прави не подвежда и хората
22.12.2021 12:50
6
3
Потребител#166034
Потребител#166034
Това е пача без чесън.
07.09.2017 09:21
11
евгений вангелов
евгений вангелов
А червения цвят откъде идва?
10.04.2015 19:25
6
1
Георги Тонков
Георги Тонков
Страхотно е!Ям го всеки ден и се чувствам различно и някак по-добре :).
20.02.2015 18:05
7
2
Добромир
Добромир
Хубаво е да добавите към рецептата шилешко месо и телешки джолан и става превъзходна домашна създарма
29.10.2013 21:51
17
2