Начин на приготвяне
Зелиниите се измиват добре и се почистват. Копривата се попарва предварително във вряла вода. Лападът се нарязва на лентички и се остава в купа.
В купата се добавя вече попарената коприва, като се нарязва и тя.
В тенджера слагаме 1 и 1/2 ч.ч. вода. Посоляваме леко и изсипваме почистения булгур. Трябват му около 10 мин да се свари, като накрая го захлупваме с капака, за да поеме останалата вода и да набъбне добре.
Докато булгурът си почива, в дълбок тиган слагаме маслото да загрее. В него запържваме ситно нарязания предварително чесън. След това към него допавяме лапада и копривата.
След като зеленчуците се свият, се изважда и ги добавяме към булгура.
Овкусяваме с черен пипер и натрошаваме сиренето. Слагаме и яйцето и забъркаме добре.
В тава слагаме хартия за печене. С помощта на лъжица оформяме кюфтенца.
Печем на 200 градуса до получаване на лек загар.
Можем да сервираме с млечен сос.