Торта с нишесте по избор

05/05/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 180
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 чаена чаша от 300 мл.

За блата - яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се олиото после брашното, нишестето и бакпулвера. В тава се застила с хартия за печене . Пече се на 180 градуса за около 45 мин.

За крема – 1/2ч.ч. прясно мляко се смесва с брашното и яйцата. Останалото мляко, захарта и течният шоколад се слагат на котлона да заврат.

След това се дръпва от огъня и на тънка струя с непрекъснато бъркане се добавя яйчената каша. Връща се на слаб огън и се бърка до сгъстяване и бълбукане.

Изстиналият блат се реже на 3-4 слоя. Редува се с блат и крем. Отгоре се поръсва с натрошени вафли.

Аз изпозвах за блата нишесте с вкус на карамел. За крема бял и малко тъмен течен шоколад и брашно. Обикновени вафли с вкус на лешници. Може с останалите белтъци да направите целувки и да ползвате и тях за украса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар