Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с нишесте по избор

Торта с нишесте по избор

По_СилвенскиПо_Силвенски
Новак
134644
Торта с нишесте по избор
Снимка: По_Силвенски
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Колко малко е нужно на човек да бъде щастлив, само едно парче от любимата домашна тортичка"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • нишесте - 2 пaкета по избор
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • течен шоколод - 1/2ч.ч по избор бял или тъмен
  • брашно - 9 с.л. или 2 броя пудинг с вкус по избор
  • жълтъци - 4 бр.
  • вафли - 2 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 чаена чаша от 300 мл.

За блата - яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се олиото после брашното, нишестето и бакпулвера. В тава се застила с хартия за печене . Пече се на 180 градуса за около 45 мин.

За крема – 1/2ч.ч. прясно мляко се смесва с брашното и яйцата. Останалото мляко, захарта и течният шоколад се слагат на котлона да заврат.

След това се дръпва от огъня и на тънка струя с непрекъснато бъркане се добавя яйчената каша. Връща се на слаб огън и се бърка до сгъстяване и бълбукане.

Изстиналият блат се реже на 3-4 слоя. Редува се с блат и крем. Отгоре се поръсва с натрошени вафли.

Аз изпозвах за блата нишесте с вкус на карамел. За крема бял и малко тъмен течен шоколад и брашно. Обикновени вафли с вкус на лешници. Може с останалите белтъци да направите целувки и да ползвате и тях за украса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: