Начин на приготвяне
1 чаена чаша от 300 мл.
За блата - яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се олиото после брашното, нишестето и бакпулвера. В тава се застила с хартия за печене . Пече се на 180 градуса за около 45 мин.
За крема – 1/2ч.ч. прясно мляко се смесва с брашното и яйцата. Останалото мляко, захарта и течният шоколад се слагат на котлона да заврат.
След това се дръпва от огъня и на тънка струя с непрекъснато бъркане се добавя яйчената каша. Връща се на слаб огън и се бърка до сгъстяване и бълбукане.
Изстиналият блат се реже на 3-4 слоя. Редува се с блат и крем. Отгоре се поръсва с натрошени вафли.
Аз изпозвах за блата нишесте с вкус на карамел. За крема бял и малко тъмен течен шоколад и брашно. Обикновени вафли с вкус на лешници. Може с останалите белтъци да направите целувки и да ползвате и тях за украса.