Шоколадов фъч без яйца

DenitsaDenitsaПомощник Готвач82171
06/05/2018
"Страхотен е, ще видите, само опитайте и ще се влюбите в него "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 043
  • Преглеждания за месеца189
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа първо е необходимо да изгасите содата в киселото мляко, след което се прибавят двата вида захар и се разбива добре. Добавят се олиото и брашното и се разбърква много добре, до получаването на гладко тесто, без бучки.

Получената смес се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тава и се пече за 35-40 минути на 165 градуса, без вентилатор. След като се изпече, блатът се оставя да изстине напълно.

Докато блатът изстива се прави глазурата. В дълбок съд се изсипва разтопеното масло, какаото и кафявата захар и се бъркат около 5 минути на слаб котлон (леко загрят), докато се получи хомогенна смес. Още докато е топла глазурата, се залива изстиналият какаов блат.

По желание може да се декорира и със шоколадови пръчици или стърготини.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар