Шоколадов фъч без яйца

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
82
1
7
1
06/05/2018
"Страхотен е, ще видите, само опитайте и ще се влюбите в него "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 546
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата191
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа първо е необходимо да изгасите содата в киселото мляко, след което се прибавят двата вида захар и се разбива добре. Добавят се олиото и брашното и се разбърква много добре, до получаването на гладко тесто, без бучки.

Получената смес се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тава и се пече за 35-40 минути на 165 градуса, без вентилатор. След като се изпече, блатът се оставя да изстине напълно.

Докато блатът изстива се прави глазурата. В дълбок съд се изсипва разтопеното масло, какаото и кафявата захар и се бъркат около 5 минути на слаб котлон (леко загрят), докато се получи хомогенна смес. Още докато е топла глазурата, се залива изстиналият какаов блат.

По желание може да се декорира готовия фъч и със шоколадови пръчици или стърготини.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар