Агнешко с ориз и булгур в тава

06/05/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132313517865
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2.5 - 3 кг
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • ориз - 1 1/2 ч. ч.
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • бульон - 4 ч.ч.
  • пресен лук - 3 - 4 стръка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 - 2 бр
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • черен пипер - щипка смлян
  • червен пипер - 2 - 3 с.л.
  • джоджен
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме измили добре месото си го нарязваме на по -едри парчета. Поставяме в тенджера с вода, където пускаме дафиновия лист, зърна черен пипер и малко сол.

Поставяме на котлона и оставяме да заври. От време на време препенваме и оставяме да се вари го готовност. В тиган поставяме нарязания на ситно лук и чесъна, заедно с олиото.

Разбъркваме и към тях добавяме булгура заедно с ориза, предварително измити и отцедени.

Разбъркваме и прибавяме червения пипер като заливаме с 4 ч.ч. от бульона, в който сме варили месото. Прибавяме и подправките. Всичко това разбъркваме и сипваме в тава.

Върху булгура подреждаме сварените парчета месо.

Агнешкото месо поръсваме с червен пипер, заливаме още с 3 ч.ч. топла вода. Поставяме във фурната и печем за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар