Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко с булгур в тенджера

Агнешко с булгур в тенджера

Агнешко с булгур в тенджера
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Поръсете готовото агнешко с пресен джоджен и поднесете на любимите хора"

Необходими Продукти

  • доматен сок - 150 мл
  • булгур - 1 чаша (150 мл)
  • агнешко месо - 300 грама сварено
  • зелен лук - 1 връзка
  • лук - 1 глава стар
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио - 50 мл
  • джоджен - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото и го сварете в подсолена вода. След това го отцедете и накъсайте на парченца. Прецедете бульона от варенето и го оставете на страна.

В дълбок тиган или тенджера загрейте олио и запържете двата вида лук до омекване.

Налейте доматения сок и бульона, поръсете с червен пипер. След около 2-3 минути сипете добре измития булгур. Оставете съда на бавен огън и варете булгура, като от време на време разбърквате.

Ако водата изври, а булгурът все още не е сварен, долейте още водичка. Овкусете булгура със сол и черен пипер.

Върнете месото в съда и гответе за кратко, за да се хармонизират вкусовете на продуктите.

Поръсете готовото агнешко с булгур в тенджера с пресен джоджен и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: