Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото и го сварете в подсолена вода. След това го отцедете и накъсайте на парченца. Прецедете бульона от варенето и го оставете на страна.
В дълбок тиган или тенджера загрейте олио и запържете двата вида лук до омекване.
Налейте доматения сок и бульона, поръсете с червен пипер. След около 2-3 минути сипете добре измития булгур. Оставете съда на бавен огън и варете булгура, като от време на време разбърквате.
Ако водата изври, а булгурът все още не е сварен, долейте още водичка. Овкусете булгура със сол и черен пипер.
Върнете месото в съда и гответе за кратко, за да се хармонизират вкусовете на продуктите.
Поръсете готовото агнешко с булгур в тенджера с пресен джоджен и поднесете.