Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Агнешки Кюфтета по Турски

Агнешки Кюфтета по Турски

Агнешки Кюфтета по Турски
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Не може да отречете, че комшиите са страшни майстори на агнешките кюфтенца"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г кайма
  • лук - 1 глава
  • маслини - 5 бр
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнешкото месо, подсушаваме и смиламе с мелачка.

Лука обелваме от люспите, както и чесъна, а на маслините премахваме костилките. Поставяме в чопъра и пасираме.

В купа прибавяме както каймата, така и всички подправки, като омесваме добре.

С влажни ръце оформяме кюфтенца.

Поставяме ги в съд, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за няколко часа.

След като премине времето поставяме тиган с олио и изпържваме агнешките кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: