Бисквитена торта Бейлис с шоколад и маскарпоне

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
943
3
08/05/2018
"Покажете на любимите си хора колко ги обичате, като им приготвите бисквитена торта Бейлис с шоколад и маскарпоне "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 624
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме с миксер сметаната и захарта. За да се разбие добре, сметаната трябва да е предварително добре охладена. Добавяме течния шоколад и маскарпонето. Разбиваме докато се получи пухкав шоколадов крем.

Прясното мляко се подтопля леко и се смесва с Бейлиса в купичка.

Намазваме дъното на правоъгълна тава с 3-4 лъжици шоколадов крем. Бисквитите топваме за кратко в млякото и нареждаме в тавата една до друга.

Редуват се ред бисквити, крем и т.н. Завършва се с крем. Тортата се заглажда отгоре или се набраздява със сладкарски гребен.

Слага се в хладилник да отлежи поне 7-8 часа.

При сервиране имате варианти. Може да я нарежете на парчета или да я оформяте на топки с лъжица за сладолед. Декорирайте с натрошени или цели ядки (бадеми, орехи).

Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
Ретро форма за страхотни сладкиши:
Комплект пош и форми за шприц 27 части в кутия
33.99 лв.
Виж ››

Запишете името си под най-красивите сладкиши, дребни сладки и домашни бисквити с комплекта от пош и форми за шприц. Безброй варианти за декориране, удобна кутия за съхранение и лесна употреба. Комплектът пош и форми за шприцоване е от нас, въображението - от вас.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар