Протеинов Хляб от Лимец

09/05/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо623
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 400 г пълнозърнесто
  • зехтин - 150 мл студено пресован
  • сол - 1/2 ч.л
  • портокалов сок - 150 мл
  • риган - 1 и 1/2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнем приготвянето на хляба, загряваме фурната до 180°C.

В съд поставяме брашното със солта и ригана и ги смесваме.

Към тях добавяме зехтина и портокаловия сок, като разбъркваме до гъста каша.

Ползваме плитка тавичка за печене, която намазваме с олио и разстиламе тестото.

По желание можем да поръсим с ригана, преди да поставим да се пече.

Печем около 15 минути

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар