Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Задушено свинско по македонски

Задушено свинско по македонски

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Задушено свинско по македонски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г
  • гъби - 250 г
  • лук - 5 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • лозови листа - 4 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 1 чаша сухо
  • чубрица - 1 ч.л.
  • вегета
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства, измива и нарязва на кубчета. В глинен съд се поставя месото, гъбите, нарязани на четвъртинки. Магданозът, лозовите листа и лукът се нарязват на ситно и се добавят в гювеча.

Овкусява се с подправките, прибавя се мазнината и водата и се задушава час и половина на умерена фурна.

Десет минути преди пълната готовност на ястието се налива и виното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: