Свинска плешка с картофки

DenitsaDenitsaПомощник Готвач82171
09/05/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене85 мин.
Общо110 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 891
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 600 г
  • картофи - 6 бр. големи
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 1/2 средно голям
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
  • чубрица - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 2 листа
  • уни сос
  • мащерка - 2 щипки
  • вода - 1 и 1/ ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на равни парчета, а картофите се обелват и нарязват на едро.

Лукът се реже на ситно, морковът се настъргва и се разпръскват между месото и картофите.

Овкусява се с всички подправки и се добавят уни сосът и зехтинът (може да се замести с 3 с.л. краве масло).

Прибавя се водата, след което тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече за около 60 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След това се маха фолиото и се оставя да се доизпече, докато водата напълно изври.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар