Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинска плешка с праз, картофи и гъби в гювеч

Свинска плешка с праз, картофи и гъби в гювеч

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Свинска плешка с праз, картофи и гъби в гювеч
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Време е за една вкусотия за ценители! Който е на диета или пост, да не гледа"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г плешка
  • праз - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • гъби - 200 г по избор
  • олио - 1 к.ч.
  • чушки - 3 - 4 бр. печени, белени
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещеното олио до побеляване.

Прехвърляме месото в гювеч и в мазнината сипваме нарязания на едро лук. Запържваме, докато стане прозрачен, и добавяме измития и нарязан праз лук, както и почистените и нарязани гъби.

Пържим около 10 минути и слагаме нарязаните червени чушки, сол и черен и червен пипер.

Слагаме продуктите в гювеча при месото и доливаме 1 ч.ч. топла вода. Печем във фурната, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: