Картофени гювечета

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401624
Картофени гювечета1 / 2
09/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг
  • лук - 1 стрък
  • олио - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 100 г
  • бульон - кубче зеленчуков
  • корнфлейс - 1 ч.ч. счукан
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, добре измити и почистени с четка, се запичат в микровълнова фурна.

Както са цели, се надупчват с вилица, за да не се пръснат. Сварените и охладени картофи се настъргват.

В мазнината бързо се сотира нарязаният лук до омекване.

Добавя се сметаната и натрошеното кубче бульон.

В гювечетата се реди отдолу от картофите, върху тях сместа от тигана, отгоре пак картофи.

Поръсват се с начукан корнфлейкс и се покриват с филийки кашкавал.

Пекат се до зачервяване в предварително загрята до 180-200г фурна около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: