Прасковени емпанадас

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Прасковени емпанадас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • краве масло - 200 г
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • захар - по желание
  • за пълнежа
  • компот от праскови - 1 буркан
  • захар - 1 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка смлян
  • стафиди - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното и краве маслото се размесва до получаване на едри хлебни трохи. Долива се много малко вода 1-2 с.л. и много бързо се оформя тесто. Покрива се с фолио и престоява в хладилник поне 30 минути.

По желание в тестото може да се добави малко захар.

Добре отцедените праскови се режат на кубчета и се разбъркват с другите съставки.

Тестото се разделя на 3-4 топки и всяка се разточва на много тънка кора върху набрашнен плот, като се поръсва обилно с брашно. Изрязват се кръгчета с помощта на чаша и ако е необходимо, се изтъняват още.

Краищата им се мажат с вода или сока от компота.

В средата се поставя лъжичка от плънката и се прегъва на две, като се притискат добре краищата и се навиват подобно на венец.

Редят се в намазана с мазнина и поръсена с брашно тава.

Пекат се 10-15 минути. Ако се използват пресни праскови, то те трябва да се бланшират. Първо се потапят в гореща вода, вадят се и се пускат в студена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: