Питка с лук

Милена СтаневаМилена СтаневаНовак
06/01/2013
"Ей такава вкусотия спретнахме за вас днес, а вие ще трябва да изберете с какво да я поднесете!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 020
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го запържете в сгорещения зехтин, като добавите малко от захарта.

Разтворете маята в леко топлата вода и останалата захар. След 20 минути я добавете към пресятото брашно и добавете лука.

Замесете гладко тесто и оформете на овална питка. Сложете я в тава с хартия за печене.

Оставете питката да втаса до удвояване на обема и я сложете да се изпече в предварително загряна фурна за около 30-40 мин.

Добре е да сложите във фурната купичка с вода, която да овлажнява въздуха.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Jordanova
Jordanova
02.02.2015 07:24
Стана прекрасна! Доволна съм от рецептата.
1
0