Пълнени домати с тиквички

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Готвач
134
132
60
61
1
25/06/2018
"Супер вкусотии за приятели, които са почитатели на вегетарианските ястия "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 179
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Тиквичките се стържат, посоляват и се оставят в гевгир да се отцедят.

На умерен огън за около минута се задушава нарязаният лук. Добавят се тиквичките, усилва се огънят и се пържи още 2-3 минути. Посолява се много внимателно, подправя се с нарязания магданоз и мащерката.

Отделя се от котлона.

Доматите се издълбават с лъжичка, след като им е отрязано капачето, посоляват се отвътре, обръщат се с издълбаната част надолу и се оставят около 10 минути да се отцедят.

Във всеки домат се слага малко сирене, плънка, пак малко сирене, поръсва се с галета, за да се получи хрупкава коричка. Редят се в тава, в която се сипва малко вода и струйка мазнина.

Пекат се около 30 минути в умерена фурна 180 градуса.

Капачетата не се изхвърлят, а с тях се захлупват доматите преди сервиране.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Николина Панчева
не съм ги опитвала но пълнен пипер ми е една от наи харесваните храни . бих опитала
0
0
Йорданка Ковачева
Разкошни са доматките! Благодаря!
0
0