Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички по Аржентински

Пълнени тиквички по Аржентински

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Пълнени тиквички по Аржентински
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
04/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И в Аржентина пълнят тичквички, но за да не се разкарвате дотам, ние ви ги донесохме, да ги опитате"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 2 бр. стрък
  • краве масло - 40 г
  • хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • маслини - 100 г
  • индийско орехче - 4 щипки
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол
  • кайма - 100 г
  • белтъци - 1 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • кашкавал - 100 г
  • чери домати
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се режат на две по дължина и се издълбават.

Бланшират се за няколко минути във вряща подсолена вода, вадят се потапят се в ледено студена вода и се отцеждат.

В сгорещеното краве масло се задушава нарязаният на ситно лук. Когато поомекне, се добавят нарязаната вътрешност от тиквичките и се оставя да се поизпържи, докато се изпари водата.

Прибавя се хлябът, предварително накиснат в прясно мляко, отцеден и стрит, нарязаните маслини. Овкусява се с индийско орехче, сол, пипер. Добавя се каймата и се разбърква да стане на малки парченца.

Прибавя се белтък и нарязаният магданоз. Разбърква се и се пълнят тиквичките. Поръсват се с кашкавал.

Чери доматите се разполовяват и се нареждат по дължината на тиквичките върху кашкавала.

Запичат за 10-15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Пълнените тиквички по Аржентински са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: