Начин на приготвяне
Задушете скълцания лук до златисто и добавете целината и чушката. Щом всичко омекне, добавете каймата и бъркайте още 5-10 минути, докато се запържи. Снемете от огъня и подправете със сол, черен пипер, ½ от магданоза, нарязан ситно.
Изрежете единия край на всяка тиквичка и изгребете вътрешността. Напълнете тиквичките с плънката и затворете с изрязаните тиквени капачета. Подредете пълнените зеленчуци в подмазнена тава. Подредете върху тях доматите и покрийте тавата с фолио. Изпечете тиквичките в загряна на 220 градуса фурна за 45 минути.
След това махнете фолиото и поръсете с останалия магданоз. Запечете за още 5 минути в силна фурна. Може да поднесете пълнените тиквички със сос от овче кисело мляко.