Свинска Плешка Яхния

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Свинска Плешка Яхния
Снимка: Таня Левенова
3 / 4
12/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Яхния може да направите с всякакво месо, но със свинска плешка е най-вкусно, не мислите ли"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 700 г
  • кромид лук - 6 бр. 500 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червени чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 1с.л - равна
  • вода - 100 мл топла
  • червено вино - 100 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средни кубчета. В ниска тенджера то се запържва леко до побеляване.

След това месото се изважда в чиния и там се запържват нарязаните на дребно лук и чушка до омекване.

Месото се връща в тенджерата, добавя се доматеното пюре, размито в половин чаша топла вода, червеният пипер.

Оставяте ястието да се вари, докато водата се изпари.

Разбърквайте от време навреме да не загори.

Тогава добавете дафиновия лист, чубрицата, виното и половин чаша вода.

Посолете на вкус, прибавете и черния пипер.

Покрийте тенджерата с капак и оставете ястието да се вари на много бавен огън до омекване на месото.

Готовата яхния се поднася топла, поръсена с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: