Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Бирени мезета»Бирени бекончета с кожа на жар

Бирени бекончета с кожа на жар

Бирени бекончета с кожа на жар
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Донесохте ли бира, защото тези бирени бекончета с кожа на жар много бира пият"

Необходими Продукти

  • бекон - 2 кг свински с кожа
  • бира - 200 мл
  • пикантина - 1/2 пакетче за скара и барбекю
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • соев сос - 2 с.л. тъмен
  • олио
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекона нарежете на еднакво дебели пържоли.

В дълбока купа или тенджера сипете пикантината, соевия сос и бирата. Хубаво разбъркайте и сложете бекона, като с ръка го разбъркате, за да се овкуси добре.

Поръсете с черен пипер, добавете лука, които сте нарязали на кръгчета, и полейте с малко олио отгоре.

Покрийте със фолио или капак и оставете в хладилник да се маринова.

Може да го печете след час-два или на следващия ден.

Ако имате подходящо барбекю на жар, ще се получат най добре, но и на скара можете да ги изпечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: