Веяна Пъстърва

14/05/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене24 мин.
Общо34 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо877
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пъстърва - 2 бр.
  • сол - едра
  • найлонови торби - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и подсушаваме рибите, като поръсваме обилно с едра сол - отвътре и отвън.

Завиваме в амбалажна хартия и в найлонова торба.

Поставяме в хладилника най-отдолу в чекмеджето и оставяме да стои една седмица.

лед една седмица я изчистваме от солта и поставяме за 1-2 часа в студена вода.

Подсушаваме добре пъстървите, в коремната част поставяме клечки за зъби, за да е поразтворена, и закачаме на тераса или някъде навън да се извее за 24 -30 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар