Пълнена агнешка плешка с грухано жито

Владка ПанайотоваВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
13/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо37
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • грухана пшеница - 250 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червени чушки - 1 бр. прясна
  • зелени чушки 1 бр. прясна
  • вода - 250 мл
  • домати - 1 голям
  • джоджен - 2 клонки
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се на ситно лукът, пиперките - на ситни кубчета, и домата на ситни кубчета, като на домата сме почистели семената предварително.

Лукът се задушава за около 3-4 минути в сгорещеното олио. Добавя се пшеницата и се пържи за не повече от минута.

Налива се водата и се задушава до омекване на пшеницата.

Добавя се домат, посолява се, подправя се със ситно нарязаните джоджен и магданоз. Оттегля се от огъня, добавят се пиперките и се разбърква.

Внимателно се отделя месото от ребрата, така че да се получи джоб.

Отвътре се посолява и се пълни. Затваря се с дървени шишчета. Поставя се в тава с малко мазнина, лук и морков.

Пече се първите 20 минути при 220-240 градуса.

Накрая се намаля на 160 градуса и се пече още 2 часа. Поръсва се със смес от подправките и се пече още 10-15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар