Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Щрудел със Спанак и Рикота

Щрудел със Спанак и Рикота

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Щрудел със Спанак и Рикота7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Солен щрудел със спанак и рикота - кулинарно предизвикателство за лакомници"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • масло - 50 г
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • рикота - 250 г
  • стафиди - 50 г
  • орехи - 50 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • ТЕСТО
  • масло - 50 г, разтопено
  • прясно мляко - 120 мл
  • мая - 20 г, свежа
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 300 г, бяло
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса.

Плоска тава, покрита с хартия за печене.

Започва се от зелената плънка.

Нарязват се на ситно всички зелени подправки. Задушават се в маслото в по-голям тиган на умерен огън.

Свалят се от котлона, охлаждат се и се прибавят яйцата, рикотата, стафидите и накълцаните орехи. Разбърква се.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус, добавя се и настърганото на ситно ренде индийското орехче.

В млякото се разтваря маята, добавя се яйцето, маслото, солта, разбърква се и се добавя брашното.

Замесва се меко и еластично тесто. Покрива се и се оставя за отпочине за 15 мин.

Разточва се на тънък правоъгълник и се намазва с плънката. Завива се на руло и се поставя в тавата, покрита с хартията.

Оставя се на втаса за 20 мин.

Преди да се постави във фурната, се намазва с разбито яйце.

Щруделът се пече на 180 градуса за около 40-45 мин.

Щруделът със Спанак и Рикота е много вкусен.

Източник: Вкусно с Йоли

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: