Начин на приготвяне
Рибата се вари в студена, подсолена вода за около 10 минути. Отцежда се и се почиства от костите. Намачква се.
Картофите се варят, обелват и нарязват на кубчета. Поставят се в подсолена вода да се сварят. След това се отцеждат и пасират. Размесват се много добре бирата и картофите.
Нарязаният лук се пържи за около минута в сгорещеното масло. Добавя се брашното и се запържва. Разрежда се със студеното прясно мляко, подправя се с индийското орехче, сол и черен пипер. Щом кипне, се оттегля от огъня.
Сместа се размесва много добре с рибно-картофената смес и се охлажда добре. Добавят се разбитите на сняг белтъци и се размесва много добре.
Разпределя се в намазани с масло и поръсени с галета гювечета. Отгоре се ръси с копър и галета. Пече се до порозовяване на 220 градуса. Не се вади веднага от фурната, за да не спадне, а престоява още малко в топлата фурна.