Суфле от мерлуза

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432391401644
Суфле от мерлуза1 / 2
15/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мерлуза - 1 кг
  • картофи - 2 - 3 бр. около 300 г
  • лук - 1 стрък
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • индийско орехче - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • белтъци - 2 бр.
  • галета - за поръсване
  • копър - 2 - 3 клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се вари в студена, подсолена вода за около 10 минути. Отцежда се и се почиства от костите. Намачква се.

Картофите се варят, обелват и нарязват на кубчета. Поставят се в подсолена вода да се сварят. След това се отцеждат и пасират. Размесват се много добре бирата и картофите.

Нарязаният лук се пържи за около минута в сгорещеното масло. Добавя се брашното и се запържва. Разрежда се със студеното прясно мляко, подправя се с индийското орехче, сол и черен пипер. Щом кипне, се оттегля от огъня.

Сместа се размесва много добре с рибно-картофената смес и се охлажда добре. Добавят се разбитите на сняг белтъци и се размесва много добре.

Разпределя се в намазани с масло и поръсени с галета гювечета. Отгоре се ръси с копър и галета. Пече се до порозовяване на 220 градуса. Не се вади веднага от фурната, за да не спадне, а престоява още малко в топлата фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: