Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Мерлуза за специални поводи

Мерлуза за специални поводи

Мерлуза за специални поводи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
01/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Всеки повод се превръща в специален, когато е отбелязан с тази печена рибка"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 2 филета (дебели 3 см)
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • круши - 1/2 бр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • шамфъстък - за декорация
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете хека и заделете.

Обелете крушата, нарежете на парчета и сложете в купа с малко вода. Затворете със стреч фолио. Направете две дупки и сложете в микровълновата за 3-4 минути. Извадете и без да отваряте, оставете да изстине.

Обелете картофите и лука. Измийте и нарежете. Картофите на колелца, а лука на полумесеци.

Застелете тавата на фурната с хартия за печене. Подредете половината картофи, като леко ги застъпвате в единия край в кръг. Поставете лука отгоре. Поръсете със сол и черен пипер.

Полейте с малко зехтин и печете в загрята фурна на 190 градуса за около 20 -30 минути.

Отцедете крушата и пасирайте заедно с майонезата с помощта на пасатор. Извадете тавичката и сложете рибата върху лука. Намажете с майонезата и върнете във фурната.

Печете до готовност на рибата. Извадете печената риба, поставете в подходяща чиния и поръсете с шамфъстък преди да сервирате.

Мерлузата за специални поводи е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: