Начин на приготвяне
Отделям белтъците от жълтъците. Жълтъците разбивам с бирата и постепенно сипвам брашното до получаване на гъста каша.
Белтъците разбивам на сняг с щипка сол и много внимателно прибавям към сместа от жълтъците.
В дълбок тиган нагорещявам олио, а сиренето, което е седяло в хладилника поне 20 минути, нарязвам на малки правоъгълници.
Всяко парче овалвам в сместа и след това в галета и изпържвам добре и от двете страни. Вече приготвеното сирене отцеждам върху домакинска хартия.
Сервирайте, докато е топло и с мека вътрешност.
Ето и няколко съвета към рецептата:
1. Ако сиренето, което ползвате, ви се струва по-соленко може да го накиснете за 15-тина минути в прясно мляко;
2. Ако сиренето, което ще използвате, е имитиращ продукт, може да увиете всяко парченце сирене в кора за баница, защо ако не го направите, има голямо вероятност при пърженето да се разпадне парчето сиренце.
3. Когато пържите панираното сирене, не включвайте котлона на най-високата степен, за да не го препържите. Когато се зачерви и от двете страни, е готово.
Панираното сирене с бира и галета е готово.
Коментари