Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пържено пиле с хрупкава коричка

Пържено пиле с хрупкава коричка

Пържено пиле с хрупкава коричка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"И да знаете, студената бира напълно елиминира калориите от пърженото пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр. домашно
  • сол
  • черен пипер
  • кисело мляко - 2 ч.ч.
  • панировка
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 щипка
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото пиле се нарязва на едри порции. Поръсваме със сол и черен пипер и се залива с разбито кисело мляко. Оставя се на хладно за 30 минути.

В купа смесваме царевично брашно, бяло брашно, сол, кимион и червен пипер.

Разбърква се сухата смес, да се смесят продуктите.

В тенджера се загрява олио на котлона. Всяко парче месо се овалва в царевичната смес и се пържи от двете страни до златисто.

Сервираме топло със салата и чаша пиво.

Вкусно и лесно за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: